RO
EN



Conţinutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Oaspetele nostru, Claudia Roman

  1. Spune-ne câteva lucruri despre tine, pe care le consideri relevante în acest moment.

Este și ușor și dificil în același timp să vorbesc despre mine: ușor pentru că uitându-mă în urmă văd cât de multe ar fi de zis. Dacă mă pornesc nu aș ști unde și când să mă opresc ☺ și dificil pentru că întotdeauna mi s-a părut mai confortabil să vorbesc despre alții decât despre mine.

Dar, pentru că ai zis relevant în acest moment, cred că este de foarte mare greutate experiența mea managerială (de peste 20 de ani) reliefată în evoluția cifrei de afaceri (de la 0 la 5 milioane de euro). Totodată și modalitatea prin care am depășit criza din 2008-2009, în calitate de manager aflat la conducerea firmei respective și care s-au dovedit a fi de succes.

  1. Spune-ne care sunt primele 3, cele mai importante aspecte din viata unui om, din punctul tău de vedere?

Indiscutabil pentru mine și de departe, primordială este FAMILIA. Aici este locul meu sacru, templul in care mă retrag, mă regăsesc și mă reconstruiesc atunci când furtunile vieții mă sfărâmă în bucățele.

Ca parte integrantă a familiei, urmez EU, eu însemnând aici evoluția mea ca om, calitățile mele, modelul pe care îl creez in viața familiei mele și valorile pe care le împărtășesc cu toți cei dragi mie și nu numai.

După eu vine RELAȚIA: eu în relația cu cei din jur, oamenii pe care îi iubesc, îi admir, îi respect, fie ei mai mult sau mai puțin apropiați, fie ei prieteni sau doar oameni la care mă uit de la distanță cu admirație si cu dorința de a absorbi maximă cunoaștere de la aceștia. Cred că relațiile interumane sunt parte integrantă a mea și în același timp mă definesc și mă înalță.

  1. Ce trezește în tine cuvântul  „Educație” ?

Foarte provocator și de interes în același timp,pentru mine acest subiect. Mă preocupă, colateral vieții profesionale, de mai bine de 7 ani. Am avut plăcerea de a-l cunoaște pe profesorul Florian Colceag și mai târziu de a-i urma cursurile. L-am „cunoscut”, de asemenea, prin intermediul instrumentelor sale, pe profesorul Reueven Feuerstein – în a cărui metodă sunt licențiată, am dezvoltat și susținut team-building-uri cu copiii și recunosc, am proiecte de dezvoltare pentru copii.

Cred că EDUCAȚIA începe de când (din momentul în care te naști) te naști până în ultima zi a vieții tale și cred că înseamnă să știi să pui întrebări, să știi unde găsești răspunsul, să știi să analizezi și să filtrezi informațiile prin propriul tău filtru (filtru în formare în anii școlarității mici, în continuă dezvoltare și reformare în anii următori). Și mai înseamnă CURAJUL de a pune întrebări, de a recunoaște valoarea în tine și în ceilalți acceptând în același timp că nu ești perfect, nu le știi pe toate, mai este mereu ceva de învățat, DAR …. că ceea ce ești la un moment dat este cea mai bună versiune a ta in acel moment. 

  1. Care sunt valorile care te-au ghidat pe tine spre a deveni cea care Esti astăzi?

INTUIȚIA

LUCRUL PÂNĂ LA CAPĂT ȘI BINE FĂCUT

DORINȚA DE MAI BINE – mereu este ceva de îmbunătățit, mâine pot fi o variantă mai bună a celei de azi, mâine pot face mai bine ceea ce am făcut azi.

  1. Care dintre valorile în care crezi se manifestă cel mai mult în viața ta acum?

AUTENTICITATEA este o valoare în care cred din toată inima mea, pe care o tot descopăr în adâncimea și profunzimea ei, la care lucrez de peste 1 an pentru că, pentru mine, autenticitatea înseamnă a pune în linie dreaptă ceea ce gândesc, cu ceea ce simt, cu ceea ce spun și cu ceea ce fac. Foarte mult „mi-am călcat pe inimă” în anii trecuți în încercarea de a fi conformă – atât am știu eu în momentele acelea. Acum sunt trează, prezentă si fac „ce-mi spune inima”, adică vocea aceea interioară care știm noi unde își are sursa!

Fac ceea ce fac din inima, cu generozitate, cu toată dăruirea mea si la capacitatea mea maximă. Și cred că asta se simte.

  1. Care sunt provocările pe care le ai și care sunt resursele la care apelezi ca să treci peste ele? De unde ai aceste resurse?

Se leagă frumos această întrebare de cea anterioară: bineînțeles că în acest parcurs atât de frumos și provocator, în același timp apar și „deraiaje”, abateri de la direcția dorită. Momente pe care am învățat să le recunoscv și să mă opresc, să mă întreb: „cu ce din mine am atras acel eveniment perturbator și de ce?”, „vreau eu cu adevarat sa fac asta?”  și mai ales, „intenția din spate este onestă și conform mie, conform adevărului meu?” Iar când mă împotmolesc de-a binelea, (mă bucur că) atunci am oameni în jurul meu care prin oglindire mă ajută să revin la traseul adevărat, oameni cum ar fi categoric soțul meu (de peste 30 de ani alături de mine), prietena mea de „oglindire”, Olivia Podobea și de fapt, toți oamenii care vin în calea mea au un mesaj pentru mine, o lecție de viață în sine pe care mă strădui sa o învăț. 

  1. Care este numele ‘diamantului” pe care situatia actuală l-a scos la iveala din adâncul tău?

Nu știu dacă am un nume, dar dacă mă „obligi” să îi dau un nume, o propoziție, hai să-I zicem:

EU POT, EU STIU, EU VREAU și EU CRED

Și dacă vrei doar un singur nume, acela este EU POT!