RO
ENConţinutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Dana Lupșa – o inspirație!

  • Care este Magia din viața ta?

Oamenii. A fost primul gând și cel real. Fiecare interacțiune, fiecare moment, fiecare emoție, familia mea, faptul că oamenii au încredere să împărtășească aspecte foarte specific din viața lor pentru că știu că sunt în siguranță, legătura cu studenții și clientele mele, prietenia cu colegele mele din asociația Happy Moms. Oamenii și frumosul din ei.

  • Care  consideri că sunt ingredientele  care crează armonie în familie?

Dacă e vorba de cuplu, atunci iubirea profundă și necondiționată, prietenia și simțul umorului, valorile comune dar și punctele disjuncte care sunt ca niște condimente. Dacă e vorba și de copii, atunci cred că răbdarea, empatia, transpunerea în lumea lor inocentă.

  • Cât de importante consideri că sunt activitățile în care toată familia este implicată?

Eu și soțul meu încercăm să realizăm cât mai multe activități și cu copiii – de la pregătirea mesei, la grădinărit, la curățenie și evident jocuri și joacă. Mai mult chiar, familiile noastre susțin legăturile cu familia extinsă, așa că momentele în care aniversăm ceva sau pe cineva și în care suntem cu toții, mulți, împreună, creează amintiri frumoase și întăresc și mai mult conexiunea dintre membrii familiei.

  • Care sunt subiectele pe care le-ai introduce tu în educația formală a copiilor și tinerilor?

Așa cum probabil știi și probabil știu multe dintre doamnele care te urmăresc, militez pentru educația financiară deja de câțiva ani. Asociația Happy Moms, pe care o conduc de peste 6 ani, derulează un program de educație financiară, complex, care include o carte – Aventurile lui Mimi – o piesă de teatru, ateliere pe teme legate de bani și buget personal. Așa că susțin dezvoltarea abilităților pentru viață, iar educația financiară este una dintre aceastea, esențială pentru un adult echilibrat financiar și emotional.

  • În ce fel va schimba perioada actuală modul în care oamenii vor învăța?

Cred că doar mediul de învățare se schimbă – trecerea de la offline la online a avut de altfel foarte multe beneficii, inclusiv de timp și spațiu – însă setea oamenilor de educație este o valoare care merită a fi cultivate. Ori ea nu depinde de mediul de învățare, ci de determinarea fiecăruia.

  • Cum consideri că putem contribui fiecare la educația generațiilor care vin?

În primul rând începând din familie, prin puterea propriului exemplu. Dacă citești, copilul tău va iubi lectura, dacă iubeștie educația, copilul tău va învăța, dacă banii sunt un mijloc, nu un scop, copilul tău va avea o legătură sănătoasă cu banii. Spun mereu că dacă fiecare face câte un pic, picăturile se vor uni la un moment dat într-un ocean de bine universal.

  • Care este numele ‘diamantului” pe care situatia actuală l-a scos la iveala din adâncul tău?

Conectarea și mai profundă cu mine și apoi cu familia mea.

  • Spune-ne un gând pentru astăzi și pentru mâine .

Azi e singura certitudine pe care o avem, mâine e un vis frumos, o speranță. Să fim recunoscători pentru azi, cu tot ce aduce acest azi, și pentru mâine-le care devine tot un azi!

Multumim.