RO
ENConţinutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Bianca Stan – Despre disciplină, conștiență și sănătate

Care crezi că sunt cele mai importante aspecte pe care este nevoie să le gestionam corect pentru a face față tuturor provocărilor care apar?

Consider că o bună organizare și o autodisciplină sunt necesare pentru a reuși să progresăm. Atunci când știm ce ne dorim și ce trebuie să facem pentru a ajunge acolo, provocările care apar nu mai sunt atât de greu de gestionat.

Care sunt  obiceiurile tale care te mențin în energie pe parcursul întregii zile?

Dimineața după ce mă trezesc, primul lucru pe care îl fac este să beau un pahar cu apă la temperatura camerei în care storc jumătate de lămâie. Făcând acest lucru, mă revigorez și îmi activez toate organele pentru a-mi începe ziua în forță.

Apoi îmi scriu afirmațiile pozitive care mă ajută să îmi cresc îngrederea în sine și îmi urmez obiectivele setate pe acea zi.

La final de zi, citesc sau ascult un podcast și meditez.

Cât de importantă este alimentația pentru tine, pentru tânăra ta familie?

Foarte importantă. Scriu destul de mult pe blog legat de acest aspect. Sunt obsedată de etichete și niciodată nu cumpăr alimente în a căror listă de ingrediente există cuvinte necunoscute sau greu de citit. ?

Aici (https://biancastan.ro/category/lifestyle/tu-stii-ce-mananci/), am făcut o serie de articole în care am detaliat cum ar trebui să citim etichetele, dar am și descifrat unele coduri care apar pe conserve sau pe fructele și legumele de import și pe care oamenii le cam ignoră în general.

Îmi place să gătesc și mereu aleg să prepar pentru familia mea rețete rapide și foarte gustoase.

Cât de important este cu cine iei masa?

Am remarcat că atunci când sunt nevoită să iau masa singură nici nu prea îmi vine să mănânc. Prin urmare, cred că este important să iei masa cu cineva drag.

Am observat asta și la băiețelul meu atunci când am început diversificarea. Pentru a face copilul să mănânce este important să mâncăm și noi cu el atunci când îi dăm. Să luăm masa în familie, nu doar să îl hrănim.

Mulți părinți ajung să spună că se chinuie cu copiii lor pentru a-i face să mănânce, dar de fapt ei nu realizează că dacă fac o schimbare atât de mica, această problemă poate fi rezolvată foarte ușor.

Ce imagini, ce mirosuri  ori gusturi îți aminteșți, din perioada copilăriei? Ce stare îți trezesc ele?

Mama mea gătește foarte bine. Dar niciodată nu făcea prăjituri sau deserturi. Chiar și acum o sun și îi spun că-mi este poftă de o măncărică cu ceapă și pipote, sau răcitură (ciritură îi ziceam eu când eram mica), iar ea draga de ea, pregătește și ne invită la masă.

Când mergeam la bunica mea, mereu mă aștepta cu salată de ardei copți. Îi ador și acum.

Cu cine ți-ar plăcea să gătești, la tine ori la el/ea în bucătărie?

Cu soțul meu desigur. Sunt o norocoasă că este ajutorul meu de nădejde în toate aspectele vieții, nu doar în bucătărie.

Se întâmplă ca eu să am o zi foarte plină, iar el să fie persoana care pregătește cina în acea zi și mereu îi iese și o face și gustoasă.

Spune-ne un gând pentru astăzi și pentru mâine.

Chiar azi am publicat un articol în care am lansat o provocare foarte ușoară legată de alegeri. Alegeri simple care ne ajută să ne trăim cea mai bună viață. Micile alegeri care ne vor face mai fericiți. Nu oare asta ne dorim cu toții? Să fim fericiți? (https://biancastan.ro/2020/08/11/30-zile-pentru-a-fi-cea-mai-buna-versiune-a-ta-partea-1/)

Gândul meu de azi, pentru mâine și pentru fiecare zi de acum înainte este să avem mai multă grijă de noi și să alegem să avem o viață frumoasă și liniștită.

John Maxwell zicea: „Viața reprezintă 10% din ce se întâmplă cu mine și 90% din cum reacționez la ea. „ 

Mulțumesc și eu!